- csirkeláb
- pulykanyak
- hagyma
- fokhagyma
- csirkezsír
- füstölt szalonna
- fűszerpaprika
- zöldpaprika
- kápia paprika
- paradicsom
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- darált pritamin paprika
Elkészítés:
Örök szerelem a csirkeláb és a pulykanyak.
Együtt elkészítve még tartalmasabb, még finomabb étel.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/csirkelab-porkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/csirkelab-es-szarny-porkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/pulykanyak-porkolt.html
Alaposan megtisztítjuk a lábakat, a körmöket és a maradék bőrdarabkákat eltávolítjuk.
A nyakakat is megmossuk, kezünkkel az esetleges csontszilánkokat kitapogatjuk és eltávolítjuk.
Előkészítjük a többi hozzávalót.
A füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk.
Kevés csirkezsíron megolvasztjuk a füstölt szalonnát.
Hozzáadjuk a hagymát.
Megdinszteljük majd a fűszerpaprikát is beletesszük.
Egy kanálka vízzel elkeverjük, hogy a paprika ne égjen meg.
Most beletesszük a húsokat.
Elkeverjük a hagymás alappal.
A paprikákat kis darabokra vágjuk.
Az ételhez adjuk.
Megsózzuk, borsozzuk és kevés majoránnát és őrölt köményt szórunk rá.
Zúzott fokhagyma is kerül bele.
Feldarabolt paradicsomot és egy kanálka házi darált paprikát is teszünk bele.
Kevés víz hozzáadásával készre főzzük.
Fedő alatt hamarabb megpuhul.
Ha kell pótoljuk az elfőtt vizet.
Bármilyen körettel kínálhatjuk.
Isteni cuppogós étel.