Hozzávalók:
- tarja
- olaj
- só
- bors
- majoránna
- sárgabarack
- gomba
- sajt
Elkészítés:
A tarját nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Egy picit kiklopfoljuk, hogy lazítsunk a rostokon, de nem kell vékonyra lapítani.
Mindkét oldalát megsózzuk és borsozzuk.
Majoránnával is megszórjuk.
Egy serpenyőben olajban pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük.
Egy tepsibe fektetjük a szeleteket.
A kisült zsírt egy pohár vízzel felöntjük és azt is a tepsibe tesszük.
A húsok egy részére felezett, kimagozott sárgabarackokat fektetünk.
Sajt szeleteket fektetünk rá.
Nekem ezúttal lapka sajt volt itthon, de bármilyen sajt jó rá.
180 C fokos sütőben készre sütjük a husit.
Egyúttal gombás változatot is készíthetünk.
A felszeletelt gombát külön megpirítjuk egy kanál olajon.
Ha elfőtte a levét sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük.
A kisütött tarja másik részére gazdagon ráhalmozzuk a pirított gombát.
Rápakoljuk a sárgabarackot is.
Gombával, gomba nélkül is nagyon finom pecsenye.
Kínálhatjuk friss salátával.
Melegen rizzsel, burgonyával tálalhatjuk.
Gyorsan előkészíthető, ízletes nyári finomság.