- szárazbab
- hagyma
- fokhagyma
- rozmaring
- sűrített paradicsom
- só
- csipet cukor
- esetleg keményítő
Elkészítés:
Nagyon finom illatos étel.
Paradicsom pürét, friss rozmaringot, pár gerezd fokhagymát és egy egészben hagyott hagymát teszünk bele.
Aureliana olasz barátnőm receptje.
Bármilyen szárazbabból készíthetjük.
Bármilyen szárazbabból készíthetjük.
Én a tarkababot, Juliska babot szeretem.
Előző este beáztatjuk a babot.
Másnap leszűrjük és forrásban lévő vízbe tesszük.
Megsózzuk.
Az egyensúly kedvéért egy csipet cukrot is adunk hozzá.
Végül egy kanálka burgonyakeményítővel összeforraljuk.
Ez el is maradhat, ha egy-két kanálnyi babot összemixelünk és így sűrítjük az ételt.
Aureliana főtt tojással szervírozta, úgy is nagyon finom volt.