- csirkeláb
- csirkeszárny
- hagyma
- fokhagyma
- zöldhagyma
- paradicsom
- zöldpaprika
- ételízesítő
- újhagyma
- gyömbér
- szójaszósz
- tabasco szósz
- csipet barna cukor
- olaj
- citrom
- szárított citromhéj
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- sóska
- petrezselyem
- só
Elkészítés:
Ez bizonyára megosztó recept lesz!
Thai recept ihlette a csirkelábból készült fogást.
A tisztított csirkelábról levágjuk a körmöket, jól lemossuk.
Megsózzuk, hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és paradicsomot is adunk mellé.
Kevés ételízesítő is mehet bele.
Néhány darab csirkeszárny is került bele, ami később a levesben lesz feltálalva.A főzőlevet is félretesszük.
Hozzáadjuk a szójaszószt, a tabasco szószt.
Kevés barna cukrot adunk hozzá.
Készen is van a remek fűszeres láb.
Zöldségeket tisztítunk, sárgarépát, karalábét, fehérrépát, zellert vágunk kis darabokra és beletesszük a tűzre újra feltett lébe.
Jól megmosott citrom héját és húsát is hozzáadjuk.