Hozzávalók:
- darált hús
- hagyma
- tojás
- olaj
- fokhagyma
- cukkini
- paradicsom
- pritamin paprika
- petrezselyem
- bacon szalonna
- kovászos vagy csemege uborka
- só
- törött bors
- bazsalikom
- fokhagymapor
- mustár
Elkészítés:
Ez egy nagyszerű vagdalt, amelyet csemege uborkával vagy kovászos uborkával töltünk meg.
A darált hús lehet sertésből, pulykából vagy vegyesen.
Először is dinszteljünk hagymát egy kevés olajon.
Szép piros színű pritamin paprikát és sok petrezselymet is teszünk a darált húsba.
Zúzott fokhagymát, törött borsot, bazsalikomot, sót és fokhagymaport is teszünk bele.
Összekeverjük a pirított hagymával.
A beízesített húst alaposan összegyúrjuk, majd egy alufólián téglalappá formázzuk.
Mustárral megkenjük a tetejét.
Bacon szeletekkel keresztben beborítjuk.
Csemege uborkát fektetünk egy sorban.
Hagymakarikákkal bőségesen megszórjuk és az uborkák felől óvatosan, hosszában, tekerccsé göngyöljük a húst.
Egy kiolajozott tepsit kirakunk felkarikázott cukkini szeletekkel.
Erre paradicsom karikákat teszünk.
Hosszában ráfektetjük a feltekert vagdaltot.
Alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokos sütőben megsütjük a pecsenyét.
Zöldborsós kuszkusszal tálaltam.