2020. szeptember 11., péntek

Uborkás göngyölt vagdalt, cukkini ágyon

 Hozzávalók:

  • darált hús



  • hagyma
  • tojás
  • olaj
  • fokhagyma
  • cukkini
  • paradicsom
  • pritamin paprika
  • petrezselyem
  • bacon szalonna
  • kovászos vagy csemege uborka
  • törött bors
  • bazsalikom
  • fokhagymapor
  • mustár


Elkészítés:

Ez egy nagyszerű vagdalt, amelyet csemege uborkával vagy kovászos uborkával töltünk meg.

A darált hús lehet sertésből, pulykából vagy vegyesen.


Először is dinszteljünk hagymát egy kevés olajon.


Szép piros színű pritamin paprikát és sok petrezselymet is teszünk a darált húsba.


Zúzott fokhagymát, törött borsot, bazsalikomot, sót és fokhagymaport is teszünk bele.


Összekeverjük a pirított hagymával.


A beízesített húst alaposan összegyúrjuk, majd egy alufólián téglalappá formázzuk.


Mustárral megkenjük a tetejét.


Bacon szeletekkel keresztben beborítjuk.
Csemege uborkát fektetünk egy sorban.


Hagymakarikákkal bőségesen megszórjuk és az uborkák felől óvatosan, hosszában, tekerccsé göngyöljük a húst. 


Egy kiolajozott tepsit kirakunk felkarikázott cukkini szeletekkel.


Erre paradicsom karikákat teszünk.


Hosszában ráfektetjük a feltekert vagdaltot.


Alufóliával lefedjük a tepsit és 180 C fokos sütőben megsütjük a pecsenyét.


Hidegen is nagyon finom.


Zöldborsós kuszkusszal tálaltam.