2022. január 12., szerda

Céklatócsni

 Hozzávalók:


  • cékla
  • burgonya

  • hagyma
  • fokhagyma
  • majoránna
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bors
  • tojás
  • liszt
  • olaj


Elkészítés:



Finom csemege a krumplis tócsni, sokféleképpen készíthetjük.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/03/fuszeres-tocsni.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/gombas-tocsni.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/tocsni-kukoricaval-es-paprikaval.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/sutotokos-tocsni.html


Egy kis céklával megbolondítva egyenesen mennyei étel, amit nehéz abbahagyni.


A friss, kemény céklát megmossuk, meghámozzuk.


Lereszeljük és egy kevés burgonyát is reszelünk mellé.


Összekeverjük.



Teszünk bele apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, sót, törött borsot, majoránnát, kakukkfüvet,  rozmaringot.


Bármilyen fűszert használhatunk, amit csak szeretünk.


Apróra vágott petrezselymet is teszünk hozzá.


Végül egy tojással elkeverjük.


Kevés lisztet is adunk hozzá.

Lisztes kézzel lapos gombócokat formálunk és kevés olajon megsütjük.


Mindkét oldalon süssük jól meg.


A céklától különleges édes ízt kap a tócsni.


Húshoz köretnek vagy magában egy  kevés salátával, zöldséggel fogyasztható. 


A képen majonézes savanyú káposztával tálaltam.