Hozzávalók:
- sertés comb
- liszt
- só
- 1 ek. őrölt lenmag
- 3 ek. víz
- olaj
- zsemlemorzsa
- bacon
- burgonya
- hagyma
- libazsír
- tejföl
- főtt cékla
Elkészítés:
Szülinapi meglepetés torta készült rántott húsból.
Szokásos módon előkészítjük a sertés combot.
Kicsit klopfoljuk, inakat bevágjuk és sózzuk a húst.
Lisztbe forgatjuk, majd lerázogatjuk a felesleges lisztet.
Tojásmentes ételt készítünk, ezért a tojás helyett 1 evőkanál frissen őrölt lenmagot 3 evőkanál vízzel kevertem el és ebben forgattam meg a husit.
Utána mehet a zsemlemorzsába.Olajban kisütjük a szeleteket.
Félretesszük a rántott húst.
Előkészítjük a bacon szeleteket.
Kiolajozott muffin formába tesszük a rózsaszerűen összetekert bacont.
180 C fokos sütőben gyorsan megsütjük a tekercseket.
Ezeket a sült baconöket díszítésként fogjuk felhasználni.
Szokásos módon krumplipürét készítünk.A megfőtt krumplit összetörjük és sózzuk.
Időközben nagy adag libazsírban pirított hagymát készítünk.
Ezt az illatos sült hagymát a krumplihoz keverjük.
Kevés tejföllel lazítjuk a pürét.
Kóstoljuk meg, hogy elég sós legyen.
A krumplipüré egy harmadával kibélelünk egy tálaló tálat úgy, hogy az oldalán is legyen krumpli.
Egy sor rántott húst fektetünk rá.
Befedjük a megmaradt püré harmadával.
Főtt céklából karalábé vájóval kis gömböket faragunk.
A cékla gömbökkel kirakjuk a következő réteget.
A megmaradt püré felét a céklás rétegre simítjuk és rátesszük a maradék rántott húst.
Végül a megmaradt krumplival befedjük a tálat és a sült bacon karikákkal megdíszítjük.
Kissé szokatlan ez a torta, de nagyon nagy sikere volt és a tojásmentes diétánkat is tudtuk tartani.