2022. március 4., péntek

Kókuszos csirkeszárny

 Hozzávalók:


  • csirkeszárny

  • szegfűszeg
  • fahéj
  • római kömény
  • gyömbér
  • édeskömény
  • kókusztej
  • libazsír/olívaolaj




Elkészítés:

A kókusztej különösen finom, kissé édes, zamatos ízt ad a csirkének.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/tepsis-kokuszos-rantott-csirkeszarny.html

A csirkeszárnyat megtisztítjuk, megmossuk és az izületek mentén feldaraboljuk.



Egy kissé kiolajozott tepsibe tesszük a szárnyakat, megsózzuk és a fűszerekkel alaposan bedörzsöljük.


Most őrölt szegfűszeget, őrölt fahéjat, római köményt, édesköményt és szárított gyömbért használtam.
 

Ezután kókusztejjel gazdagon felöntjük a húst.


Lefedve 180 C fokos sütőben megsütjük.
 

A sütés végén fedő nélkül hagyjuk néhány percig, ezalatt a hús kicsit megpirul és a szósz krémesen besűrűsödik.


Krumplipüré és friss saláta illik hozzá.