2023. április 20., csütörtök

Laskagomba pörkölt

 Hozzávalók:


  • laskagomba

  • olaj/zsír
  • hagyma
  • fűszerpaprika
  • majoránna
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • kápia paradicsom
  • darált pritamin paprika
  • paradicsompüré
  • törött bors



Elkészítés:


Ízletes pörkölt készülhet a friss laskagombából.



A megtisztított gombát kisebb darabokra tépkedjük.


Egy kanálka olajon és apróra vágott hagymán kissé megfuttatjuk.


Paradicsomot, kápia paprikát , fokhagymát és friss gyömbért adunk hozzá.


Megsózzuk, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük.
Egy kanálka sűrített paradicsom és darált pritamin paprika is menjen bele.


Pár perc után fűszerpaprikát is teszünk bele.


Kevés vízzel felöntjük és készre főzzük.


Akkor jó, ha nem főzzük túl a gombát.
Maradjon ruganyosan harapható.