Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 cs.sütőpor
- 8 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 kk. tej
- csipet só
- meggy + cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj
- 2 ek. vaníliás pudingpor
- porcukor szóráshoz
Elkészítés:
10 dkg cukrot 2 tojássárgájával
Hozzáadunk egy citrom lereszelt sárga héját és egy kiskanál tejet.
A sütőport a liszttel elkeverjük.
Teszünk bele egy csipet sót.
A tojásos krémhez adjuk.
Morzsásra keverjük.
Összegyúrjuk.
A megtisztított, megmosott friss meggyet lecsepegtetjük.
Kimagozzuk.
Őrölt fahéjjal megszórjuk.
A tésztát elosztjuk egyharmad-kétharmad arányban.
Villával megszurkáljuk.