2023. augusztus 6., vasárnap

Meggyes legényfogó

Hozzávalók:


  • 30 dkg liszt

  • 1 cs.sütőpor
  • 8 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk. tej
  • csipet só
  • meggy + cukor ízlés szerint
  • őrölt fahéj
  • 2 ek. vaníliás pudingpor
  • porcukor szóráshoz





Elkészítés:


10 dkg cukrot 2 tojássárgájával 


és 8 dkg margarinnal habosra keverünk.



Hozzáadunk egy citrom lereszelt sárga héját és egy kiskanál tejet.




A sütőport a liszttel elkeverjük.
Teszünk bele egy csipet sót.

A tojásos krémhez adjuk.

Morzsásra keverjük.



Összegyúrjuk.



A megtisztított, megmosott friss meggyet lecsepegtetjük. 





Kimagozzuk.



Őrölt fahéjjal megszórjuk.



Két kanál vaníliás pudingporral összekeverjük és kevés cukorral ízesítjük.



A tésztát elosztjuk egyharmad-kétharmad arányban.

Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük a kinyújtott tészta nagyobb részét.
Villával megszurkáljuk.




Rátesszük a meggyes tölteléket.



A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk és kereszt alakban berácsozzuk a süteményt.


180 C fokon megsütjük a lepényt.


Porcukorral meghintve, kockára vágva kínáljuk.