2024. szeptember 4., szerda

Vargányapörkölt

 Hozzávalók:

  • vargányagomba

  • hagyma
  • olaj
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • darált pritaminpaprika
  • paradicsompüré
  • törött bors
  • majoránna
  • kakukkfű



Elkészítés:

A vargánya a legízesebb gombák egyike.

Ízesítőként is érdemes felhasználni.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/tarkonyos-szarvas-raguleves.html


Ezúttal mélyhűtött gombából készítettem pörköltet.

Egy kevés olajon apróra felkockázott hagymát kezdünk dinsztelni.


Zöldpaprikát is teszünk bele.


Fokhagyma, paradicsom, só, törött bors és darált pritaminpaprika következik.


Kevés sűrített paradicsomlevet is adunk hozzá.
 

Falatnyi darabokra vágjuk az előzetesen kiolvasztott gombát.


Egy papírtörlővel szárítgassuk meg, ha nagyon vizes lenne.


Adjuk az alaphoz.


Szórjunk rá majoránnát, hiszen a gomba imádja az illatos majoránnát.
Adhatunk hozzá egy gondolatnyi kakukkfüvet is.


Mérsékelt tűzön főzzük puhára a gombát.


Rizzsel, tésztával, krumplival kínáljuk.
Egy kanálka tejföllel is  megkoronázhatjuk.