2024. október 20., vasárnap

Gombás borjú rostélyos

 Hozzávalók:


  • borjú vagy marha rostélyos

  • őrölt római kömény
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • gomba
  • liszt
  • olaj


Elkészítés:


Szeretjük a borjút, és azon belül is a zsenge rostélyost.

Szerencsére barátainktól gyakran kapunk friss alapanyagot.


https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/tajinos-parolt-rostelyos.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/fokhagymas-borju-rostelyos.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/02/hagymas-rostelyos.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/petofi-rostelyos.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/hagymas-rostelyos-2.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/zoldseges-rostelyos.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/marha-rostelyos-hagymaval.html


A húst megsózzuk.


Őrölt római köménnyel fűszerezzük.


Gyengén lisztbe mártjuk, majd leszórjuk a felesleges lisztet és forró olajba tesszük.


Mindkét oldalon átsütjük a vastag szeletet.


Barna csiperke gombával ízesítem.


Felaprítjuk a gombát, a hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.


A húsra halmozzuk a zöldségeket.


Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára főzzük a húst.


Jóízű, zamatos a leve.






Bármilyen körettel ehetjük, de nagyon illik hozzá az egyszerű krumplipüré.