2024. október 20., vasárnap

Lecsós, tejfölös cukkini

 Hozzávalók:


  • cukkini 
  • hagyma

  • olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • cukor
  • tejföl
  • kapor



Elkészítés:


A cukkiniből soha nem elég!

Főleg, ha az a szépséges cukkini a lányom kertjében termett.


A cukkinit tetszés szerinti darabokra szeleteljük.


Kevés olajon hagymát kezdünk dinsztelni.


Szép színes zöldpaprikákat adunk hozzá.


Két percig sütjük.


Beletesszük a cukkinit.


Fűszerpaprikával megszórjuk és sózzuk.


Jöhet bele a jó érett paradicsom.
Egy csipet cukrot adunk hozzá.
 


Kaprot teszünk bele.
A mélyhűtött kapor is tökéletesen megfelel.
A vastagabb szárakat a főzés végén eltávolítjuk az ételből.


Rövid ideig sütjük a cukkinit, maradjon ruganyosan harapható.


Jóféle tejföllel gazdagítjuk.


Egyet forr és készen van.


Szerintem langyosan az igazi.