2024. október 29., kedd

Rostélyos Papa-féle rácosan

 Hozzávalók:

  • borjú/marha rostélyos

  • füstölt szalonna
  • törött bors
  • burgonya
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • liszt
  • zsír
  • tejföl


Elkészítés:


Papa a rácpontyot nem lecsósan készítette.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/racponty-papa-modra.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/racponty-2.html


Fenti recept alapján készült most a borjú rostélyos.


A szép vastag hús szeleteket megsózzuk.


Alaposan megborsozzuk.


Jóféle húsos füstölt szalonnát olvasztunk.


Külön finom, puha füstölt szalonnát is előkészítünk.


Késes aprítóban összedaráljuk a feldarabolt szalonnát.


Puha krém lesz belőle, amelyhez hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát és a zúzott fokhagymát.


Egy kizsírozott tepsibe terítjük a karikára vágott burgonyát.
Sárgarépa darabokat is tehetünk bele.


A szalonnás krém egy részével jól összeforgatjuk a burgonyát és répát.


Sózzuk is meg.


A füstölt szalonna zsírján pirítsuk körbe az enyhén belisztezett rostélyos szeleteket.




A maradék szalonnás krémmel bőségesen kenjük be a húst is, fektessük a burgonyás alapra.


 
180 C fokos sütőben, eleinte lefedve, süssük készre az ételt.                                                      


Tegyünk az ételbe jó sok burgonyát, mert az a tapasztalat, hogy ez az ízes sült krumpli eteti magát.



                                                                                                                                      



Nagyon ízletes, porhanyós lesz ily módon a hús.