- 8 kifli
- 1 l tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- édesítőszer/cukor
- 8 dkg vaj
- porcukor
- darált mák
- méz
Elkészítés:
A kifliket vastagabb karikákra vágjuk.
A tejet a vaníliás cukorral és egy kevés édesítővel/cukorral felforraljuk.
Vegyük le a tejet a tűzről.
A helyére tegyük fel egy nagyobb teflon edényben a vajat és hevítsük fel.
Közben a kifliket az édes tejbe rakjuk, lapáttal forgassuk, hogy gyorsan feligyák a tejet, de ne ázzanak szét.
Most lapáttal tegyük át a kifliket a forró vajba és élénk tűzön, forgatgatva pirítsuk meg mindkét oldalukat.
Tegyük tányérra, szórjuk meg darált mákkal, porcukorral és csurgassunk rá mézet.
Kebelezzük be sűrű lelkiismeret furdalás közben...
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)