Hozzávalók:
- 1/4 kg libazúza
- 1/4 kg libaszív
- 3 db libanyak
- 3 db libahát
- ½ kg libaláb
- 2 közepes vöröshagyma
- 1-2 tk.sáfrányos szeklice
- ½ kg hajdina (grécska)
- 3 db kápia paprika
- 4-5 db paradicsom
- ½ zacskó mexikói zöldség
- 3-4 rózsa brokkoli
- pár szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek. libazsír
- só
- bors
Elkészítés:
Előkészítjük a húsokat.
Megtisztítjuk, megmossuk és kisebb darabokra aprítjuk.
Egy lábasban a libazsíron üvegesre pároljuk az apró kockára vágott
vöröshagymát.
Beleszórjuk a sáfrányos szeklicét és hozzáadjuk a libahúst.
Kavargatva kicsit pirítjuk a húst, majd megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pici
kockákra vágott paradicsom és zöldpaprika felét, vizet öntünk alá, fedővel lefedjük a lábast.
Puhára főzzük a húst.
Idő hiányában kuktában is remekül megfőzhetjük a libát.
A liba főzőlevéből elveszünk pár merőkanálnyit és ebben az ízes lében majdnem
puhára főzzük a hajdinát.
A tűzről levéve, fedő alatt tovább duzzad még és egészen puha lesz.
Hántolt hajdinát vegyünk, és előtte öblítsük le néhányszor hideg vízzel.
Újabb adag liba főzőlében főzzünk roppanósra egy fél zacskó mélyhűtött
mexikói zöldségkeveréket, pár rózsa brokkolit.
Adjuk hozzá a maradék zöldpaprika és paradicsom kockákat, néhány karika újhagyma
zöldjét és a petrezselyem zöld felét.
Egy picit sózzuk meg.
A végén óvatosan keverjük össze a libahúst a hajdinával és a
zöldségekkel.
Tálaláskor szórjuk meg a maradék petrezselyem zölddel.