2013. január 6., vasárnap

Tárkonyos zöldségleves



Hozzávalók:
  • 1,5 db hagyma
  • 2 db karalábé
  • ½ fej kisebb kelkáposzta
  • 3 db burgonya
  • egy kevés szárzeller
  • zellerlevél
  • petrezselyemzöld
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 2 db piros színű kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1-2 ek. házi ételízesítő
  • friss tárkony
  • 1 tk. liszt
  • 3-4 dl tejföl


Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát és kevés vízzel felöntjük.


A tűzre visszatéve belerakjuk a kis kockákra vágott karalábét és a kelkáposztát.


Következik az apróra vágott zöldpaprika, paradicsom, szárzeller, zeller levél, petrezselyem egy része, házi, darált ételízesítő és egy kevés só.


Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és lefedve 10 percig főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is és további 8-10 perc alatt készre főzzük.

A lisztből és a tejfölből egy kevés vízzel habarást készítünk és szűrőkanálon keresztül a levesbe öntjük.

Egyet forr és készen van.


Egy kis tejföllel, petrezselyem zölddel megszórva kínáljuk.



Finom pikáns ízű, sűrű, mégis könnyű leves. 
Ünnepek utáni húsmentes kímélő ételnek ajánlom.