Hozzávalók:
- 1,5 db hagyma
- 2 db karalábé
- ½ fej kisebb kelkáposzta
- 3 db burgonya
- egy kevés szárzeller
- zellerlevél
- petrezselyemzöld
- 1 ek. olaj
- 1 tk. fűszerpaprika
- 2 db piros színű kápia paprika
- 2 db paradicsom
- 1-2 ek. házi ételízesítő
- só
- friss tárkony
- 1 tk. liszt
- 3-4 dl tejföl
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a tűzről
levéve belekeverjük a fűszerpaprikát és kevés vízzel felöntjük.
A tűzre visszatéve belerakjuk a kis kockákra vágott
karalábét és a kelkáposztát.
Következik az apróra vágott zöldpaprika, paradicsom,
szárzeller, zeller levél, petrezselyem egy része, házi, darált ételízesítő és egy kevés só.
Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és lefedve 10 percig
főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is és további
8-10 perc alatt készre főzzük.
A lisztből és a tejfölből egy kevés vízzel habarást
készítünk és szűrőkanálon keresztül a levesbe öntjük.
Egyet forr és készen van.
Egy kis tejföllel, petrezselyem zölddel megszórva kínáljuk.
Finom pikáns ízű, sűrű, mégis könnyű leves.
Ünnepek utáni
húsmentes kímélő ételnek ajánlom.