- 5 db narancs
- 5 db alma
- 1 cs. citrompótló
- 6 l víz
- cukor/édesítő
- vérnarancsaroma
Elkészítés:
Ez egy nagyon régi recept.
Most eszembe jutott, megcsináltam, és mindenkinek nagyon ízlett.
Érdemes másfél vagy dupla mennyiségből készíteni, mert itatja magát, hamar elfogy.
A narancsokat és az almát nagyon jól meg kell mosni.
A narancsok sárga héját zöldséghámozóval vékonyan levágjuk, félretesszük.
A fehér, keserű részt lehámozzuk, eldobjuk.
A narancs húsát gerezdekre, darabokra vágjuk.
Az almákat kicsumázzuk és szeletekre vágjuk.
Egy közepes fazékban feltesszük főni a narancsot, a sárga narancshéjakat és az almát annyi vízzel, amennyi ellepi.
Hamar megfő.
Azután kicsit kihűtjük és leturmixoljuk.
Közben egy nagy fazékban felforralunk kb. 6 l. vizet, amibe a csomag citrompótlót is beletesszük.
Ha felforrt, elzárjuk a tüzet és az édesítőszert is belerakjuk.
Akkor is tegyünk bele egy pici cukrot, ha édesítőszerrel készítjük, mert az hozza ki az édes ízét.
Most a leturmixolt gyümölcsöt szűrőn keresztül átpasszírozzuk a szirupba.
Most beleöntjük a kis flakon vérnarancs aromát.
A sima narancs aroma is jó, de ettől isteni színe lesz.
Kavarjuk össze és jól hűtsük ki.
Az állás során jól összeérik, sűrűbb és édesebb lesz.