2013. január 1., kedd

Ibolya háromszínű kuglófja

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 8 dkg Ráma margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csapott tk. só
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • mazsola
  • 30-40 szem szacharin
  • kb. 1/2 l tej
  • piros ételfesték
  • kakaó


Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1,5 dl langyos tejjel és egy pici cukorral felfuttatjuk.

Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az olvasztott margarint, a sót, a többi cukrot, vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejben feloldott szacharint.
Addig dagasztjuk, verjük, amíg hólyagos nem lesz.
Ekkor háromfelé osztjuk a tésztát.
A rózsaszínű tésztához pár csepp piros ételfestéket adunk, a barnához kakaót keverünk, a harmadik tészta marad szép sárga.
Egyenként finoman kinyújtjuk a tésztákat, megszórjuk mazsolával és felsodorjuk, mint a kiflit.
Zsírral kikent kuglóf formába tesszük körben megtekerve.
A kontyot is elkészítjük úgy, hogy az egyik tészta csücskét felemeljük és tartjuk végig, amíg a többi tésztát a formába tekerjük.
180 C fokos sütőben 55 percig sütjük.