Hozzávalók:
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 1,5 dl langyos tejjel és egy pici cukorral felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az olvasztott margarint, a sót, a többi cukrot, vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejben feloldott szacharint.
Addig dagasztjuk, verjük, amíg hólyagos nem lesz.
Ekkor háromfelé osztjuk a tésztát.
A rózsaszínű tésztához pár csepp piros ételfestéket adunk, a barnához kakaót keverünk, a harmadik tészta marad szép sárga.
Egyenként finoman kinyújtjuk a tésztákat, megszórjuk mazsolával és felsodorjuk, mint a kiflit.
Zsírral kikent kuglóf formába tesszük körben megtekerve.
A kontyot is elkészítjük úgy, hogy az egyik tészta csücskét felemeljük és tartjuk végig, amíg a többi tésztát a formába tekerjük.
180 C fokos sütőben 55 percig sütjük.
- 65 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 8 dkg Ráma margarin
- 5 dkg élesztő
- 1 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- 1 csapott tk. só
- 2 cs. vaníliás cukor
- mazsola
- 30-40 szem szacharin
- kb. 1/2 l tej
- piros ételfesték
- kakaó
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 1,5 dl langyos tejjel és egy pici cukorral felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az olvasztott margarint, a sót, a többi cukrot, vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejben feloldott szacharint.
Addig dagasztjuk, verjük, amíg hólyagos nem lesz.
Ekkor háromfelé osztjuk a tésztát.
A rózsaszínű tésztához pár csepp piros ételfestéket adunk, a barnához kakaót keverünk, a harmadik tészta marad szép sárga.
Egyenként finoman kinyújtjuk a tésztákat, megszórjuk mazsolával és felsodorjuk, mint a kiflit.
Zsírral kikent kuglóf formába tesszük körben megtekerve.
A kontyot is elkészítjük úgy, hogy az egyik tészta csücskét felemeljük és tartjuk végig, amíg a többi tésztát a formába tekerjük.
180 C fokos sütőben 55 percig sütjük.