Hozzávalók:
- kakas
- libazsír/csirkezsír
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- fokhagyma
- só
- fűszerpaprika
- törött bors
- majoránna
- szegfűbors
- borókabogyó
- csillagánizs
- vörösbor
Elkészítés:
Pompás eledel a francia recept alapján készülő vörösboros kakaska.
A jó minőségű házi kakas húsa harapható, zamatos, jóval ízesebb a csirkehúsnál.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/vorosboros-kakas-coq-au-vin.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/vorosboros-gombas-sult-kakas.html
Büszke tarajos kakasból készült ismét pörkölt.
A kakast megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.
Kevés libazsíron vagy csirkezsíron hagymát dinsztelünk.
Beletesszük a húst és körbepirítjuk.
Zöldpaprikát és paradicsomot darabolunk fel.
A húshoz adjuk a paradicsomot, zöldpaprikát, szeletekre vágott fokhagymát.
Fűszerpaprikát szórunk rá, sózzuk, borsozzuk és kevés majoránnával fűszerezzük.
Vörösborral felöntjük.