Hozzávalók:
- egy fél káposzta
- hagyma
- sárgarépa
- újhagyma
- petrezselyem
- paradicsom
- só
- bors
- 1 ek. szójaszósz
- 3 db tojás
- 3 ek. liszt
- olívaolaj/szőlőmagolaj
Elkészítés:
Már többször készítettem ezt a gyors és vitamindús lepénykét, mindig nagy sikere van.
Megsózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk.
Én mindig az utolsó morzsáig felhasználom a hagyma zöldjét.
Rengeteg íz és vitamin van benne, remek színt ad az ételnek, salátáknak, kár lenne kidobni.
A tojást, a sót és a szójaszószt összehabarjuk.
Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós.
Köretként vagy magában salátával fogyasztjuk.
Szerintem langyosan az igazi.
Lehet beletenni színes kápia vagy kaliforniai paprikát is.
Paradicsom helyett virslikarikákkal vagy sajtszeletekkel gazdagíthatjuk.
Nagy előnye, hogy felhasználhatjuk a maradék zöldségeket is és a sütőben a hús mellé betéve egyszerre elkészíthető.