- csirkecomb (felső)
- só
- olaj
- fokhagymapor
- őrölt fehér bors
- 2 + 2 szál újhagyma
- 1 + 1 db paradicsom
- 1 + 1 db zöldpaprika
- 4 db cukkini
- 2 ek. szójaolaj
- 2 ek. halszósz
- 1 ek. öt fűszerkeverék
- petrezselyemzöld
- burgonya
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott, megszárított csirkecombokat kétfelé vágjuk, jól besózzuk, a bőre alatt is.
Egy ek. olajon körbepirítjuk a húsokat, majd mellédobjuk a könnyű zöldségeket, a karikára vágott újhagymát, kis darabokra vágott paradicsomot és a lehetőleg színes zöldpaprikát.
Fokhagymaporral és őrölt fehér borssal fűszerezzük a húst.
Fél dl vizet aláöntve, fedő alatt puhára főzzük a húst.
Ha kész félretesszük.
Közben a cukkinit is elkészítjük.
A megmosott cukkini két végét levágjuk és hosszában 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
Egy ek. olajat felhevítünk, beletesszük a cukkini szeleteket, paradicsom, zöldpaprika és újhagyma darabokat teszünk mellé.
Szójaszószt és halszószt öntünk rá, a kínai ötfűszer keverékből is szórunk a tetejére.
4-5 perc alatt készen is lesz a zöldségünk, a világért ne főzzük puhára.
Ha kész szórjunk rá egy kevés petrezselyemzöldet.
Tálaljuk a húst a kínai módra készített cukkinivel.
Egy kevés főtt burgonyát is adhatunk mellé.