Hozzávalók:
- brokkoli
- darált hús
- rizs
- olaj/zsír
- hagyma
- fokhagyma
- só
- törött bors
- darált pritamin paprika
- őrölt kömény
- majoránna
- tejföl
- vaj
Elkészítés:
A rakott zöldségek elkészítése nagyon egyszerű, mindenféle alapanyagból érdemes összerakni.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/rakott-kel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/rakott-kel-gerslivel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/rakott-zoldbab.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/sajtos-rakott-zoldbab.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/08/rakott-kovaszos-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/padlizsanos-husos-rakott-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/rakott-burgonya-maskepp.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/rakott-krumpli.html
Ezúttal brokkoliból készült az egytálételünk.
A megmosott brokkolit vízben félkeményre főzzük.Bármilyen rizst használhatunk. Leszűrjük.
A darált hús lehet sertés, pulyka, csirke, marha, bárány.Én legjobban a pulyka és sertést keveréket szeretem.
A darált húst adjuk a zsíron megdinsztelt hagymához.
Sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt, majoránnát és darált fokhagymát adunk hozzá.
Ne maradjon ki a finom házi darált pritamin paprika sem.Én legalábbis nagyon szeretem, szinte minden húsos ételbe teszek belőle.
Nyár végén percek alatt könnyen készíthetünk egy nagy adag darált pritamin vagy kápia paprikát, amelyet egész évben használhatunk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/nagyi-hazi-daralt-pritamin-paprikaja.html
Kevergetve pirítsuk meg fehéredésig a húst.
Végül keverjünk bele jó sok tejfölt.
Legyen bőven szaftja az ételnek.
Szűrőkanállal szedjük ki a húst és keverjük össze a főtt rizzsel.
Kóstoljuk meg, ha kell sózzunk utána.A rizs általában felveszi a sót.
Vajazzunk ki egy jénai tálat vagy tepsit.
Simítsuk bele a rizses húst.Most terítsük rá a brokkolit.
Végül locsoljuk rá a maradék tejfeles szaftot.Akkor jó, ha tocsog.
Sütőben 180 C fokon hamar megsül az étel, hiszen minden hozzávalót korábban már megfőztünk.
A brokkoli a tetején finoman karamellizálódott, míg a rizses hús krémesen lágy.Előre is előkészíthető - mint általában az egytálételek - így kiválóan alkalmas gyors ebédek, vacsorák tálalásához.