- spárga
- eper
- lila újhagyma
- olívaolaj
- nádcukor
- balzsamecet
- só
Elkészítés:
A spárga és az eper a lehető legelegánsabb kettőst alkotja.
Hihetetlen egyszerű és garantáltan kirobbanó sikert arat.
Érdemes friss zöld spárgából készíteni.
Ezt a fajta spárgát nem kell lehámozni és nagyon jól mutat majd az eper mellett.
Törjük le a fás részét, arra nem lesz szükség.
A fejét is vágjuk le, tegyük félre.
A szárát vágjuk fel nem túl kicsi darabokra és enyhén sós, cukros vízben főzzük kb 8-10 percig.
Ekkor hozzáadhatjuk a félretett spárga fejeket is.
Nagyon hamar készen lesz, kb. 5 perc kell neki.
Ne legyen puha.
Szűrjük le.
A levét nyugodtan elkortyolgathatjuk, nagyon jó hatással van a vesénkre.
Olívaolajat keverjünk el balzsamecettel és egy kevés nádcukorral.
Hűtsük be a hozzávalókat.
Tálaláskor egy tálon csinosan rendezzük el a feldarabolt epret és a spárgát.
Szórjuk meg egy kevés nagyon vékony karikára vágott újhagymával.
A lila újhagyma a legmegfelelőbb...
Kanalazzuk rá az isteni balzsamos dresszinget.
Kínáljuk előételnek.