2018. augusztus 12., vasárnap

Sajtos tök

Hozzávalók:


  • zsenge tök
  • koktél paradicsom
  • kápia paprika
  • paradicsompüré
  • kapor
  • újhagyma
  • sajt
  • tejszínes camping sajt




Elkészítés:



Tököt, cukkinit érdemes megtölteni.
Hogy mivel? Csak a fantáziánk szab határt, annyi mindennel készíthetjük el ezt a finom egytálételt.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/toltott-cukkini.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/toltott-cukkini.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/06/gombas-toltott-tok.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/toltott-tok.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/gombas-husos-toltott-tok.html


A tavaszi zsenge tököt meghámozzuk, a közepét kivájjuk, feldaraboljuk és félretesszük.



A kivájt tököket finoman megsózzuk.


A kapor elmaradhatatlan ebből az ételből.
A szárát is felhasználjuk, abban van a legtöbb íz.


Egy tepsit vékonyan kikenünk paradicsom pürével és ráfektetjük a tököket.
Így nem kell olajozni, mégsem sül le az étel.


Újhagymát karikára vágunk a zöld szárával együtt.


Egy tálban összekeverjük az újhagymát a kivájt és feldarabolt tökbelsővel és a kaporral.


Kis kockákra vágott sajtot is teszünk bele.


Megsózzuk és összekeverjük.


Tejszínes krémsajttal gazdagítjuk.


A végén még több kaport teszünk bele.


Megtöltjük a tököket.


A púposan felhalmozott tölteléket koktél paradicsommal, kápia csíkokkal díszítjük.


180 C fokon tepsiben megsütjük.


Nagyon finom ételt kapunk.