- zsenge tök
- koktél paradicsom
- kápia paprika
- paradicsompüré
- kapor
- só
- újhagyma
- sajt
- tejszínes camping sajt
Elkészítés:
Tököt, cukkinit érdemes megtölteni.
Hogy mivel? Csak a fantáziánk szab határt, annyi mindennel készíthetjük el ezt a finom egytálételt.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/toltott-cukkini.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/toltott-cukkini.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/06/gombas-toltott-tok.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/toltott-tok.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/gombas-husos-toltott-tok.html
A tavaszi zsenge tököt meghámozzuk, a közepét kivájjuk, feldaraboljuk és félretesszük.
A kivájt tököket finoman megsózzuk.
A kapor elmaradhatatlan ebből az ételből.
A szárát is felhasználjuk, abban van a legtöbb íz.
Egy tepsit vékonyan kikenünk paradicsom pürével és ráfektetjük a tököket.
Így nem kell olajozni, mégsem sül le az étel.
Újhagymát karikára vágunk a zöld szárával együtt.
Egy tálban összekeverjük az újhagymát a kivájt és feldarabolt tökbelsővel és a kaporral.
Kis kockákra vágott sajtot is teszünk bele.
Megsózzuk és összekeverjük.
Tejszínes krémsajttal gazdagítjuk.
A végén még több kaport teszünk bele.
Megtöltjük a tököket.
A púposan felhalmozott tölteléket koktél paradicsommal, kápia csíkokkal díszítjük.
180 C fokon tepsiben megsütjük.
Nagyon finom ételt kapunk.