Hozzávalók:
- sertés comb szeletek
- olaj/zsír
- só
- bors
- szójaszósz
- majoránna
- pulykamáj/csirkemáj
- zsemle
- tojás
- petrezselyem
Elkészítés:
Ez egy finom májjal és töltelékkel gazdagított sült hús.
Készítsük el először a tölteléket.
Zsemlét áztassunk vízbe, majd nyomkodjuk ki.
Krumplitörővel nyomjuk össze a zsemlét.
Kis olajon megpirított, apróra vágott hagymát adjunk hozzá.
Rengeteg vágott petrezselyem menjen bele.
Általában ahány zsemle, annyi tojást adjunk hozzá, de természetesen kevesebbel is nagyszerűen működik.
Sózzuk, borsozzuk meg.
Sertés combot vágjuk fel nem túl vékony szeletekre.
Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán.
Kevés olajon pirítsuk elő a szeleteket.
A húst fektessük egy tepsibe.
Locsoljuk meg egy kevés szójaszósszal és fűszerezzük majoránnával.
Pulykamáj vagy csirkemáj illik hozzá.
Helyezzük a májszeleteket a húsra.
Halmozzunk bőségesen a masszából a májas hús szeletekre.
180 C fokos, előmelegített sütőben süssük meg a húst.
A kész töltelék kívül szépen süljön meg, de belül maradjon puha.
Vajas kelbimbóval isteni.