Hozzávalók:
- 0,5 kg borjúcomb
- 4 ek. szójaszósz
- csipet füstölt chili paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 2 db zöldpaprika
- 4-5 db újhagyma
- 2 ek. rizsbor
- 3-4 db szívsaláta
- 2 ek. szezámmag
Elkészítés:
A
húst megtisztítjuk, az ereket, hártyás részeket levágjuk.
A
húst megmossuk és apró falatnyi darabokra, kockákra vágjuk.
Készítünk egy kis pácot a szójaszószból és a chili paprikából, amivel összekeverjük a húst és a hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Addig
előkészítjük a zöldségeket.
A
megtisztított, megmosott zöldpaprikát csíkokra, az újhagymát hosszúkás darabokra,
a fokhagymát apróra és a salátát szeletekre vágjuk.
Maradjon
rajta egy kis torzsája, ami összefogja a leveleket.
A
szívsalátát pakcsoj helyett használtam.
A
szezámmagot szárazon egy teflon edényben vagy a wokban aranyszínűre pirítjuk.
Félretesszük.
A
wokban felhevítjük az olajat és 5 percig erős tűzön pirítjuk a
húst.
Rátesszük
a zöldségeket és további 2-3 percig együtt sütjük a hússal.
Most rátesszük a rizsbort és további 1 percig kevergetve főzzük.
Ha kell még egy kis szójaszószt tehetünk rá.
A
végén rászórjuk a pirított szezámmagot.
Köretnek
kínai tésztát vagy rizst kínálunk.
Bármilyen
másfajta húsból is elkészíthetjük ezt az ételt.