2015. április 19., vasárnap

Tejszínes, citromos rák

Hozzávalók:

  • rák
  • 2-4 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • petrezselyemzöld



Elkészítés:













A megtisztított rákokat lemossuk és lecsöpögtetjük.
Bármilyen fajta rákból készíthetjük, a mélyhűtött rák is kiváló ehhez ez ételhez.

A vajat felhevítjük, megfuttatjuk  rajta a zúzott fokhagymát és beletesszük a rákokat.

Erős tűzön kevergetve 2-3 perc alatt készre sütjük a rákokat.


Amint rózsaszínűvé  válik a rák, megsózzuk és citromlével ízesítjük.
Egy kis petrezselyemzöldet is szórunk rá.



A tejszínt ráöntjük és felforraljuk.

Ekkor már készen is van



A háttérben a sült bébipolip látható.