Hozzávalók:
- 2-3 db karcsú cukkini
- 2 tojás fehérje
- só
- kínai ötfűszer
- 2 ek. ékezési keményítő
- füstölt chilipaprika
- olaj
Elkészítés:
A megmosott karcsú cukkinik két végét levágjuk és ferdén, nem túl vékony szeletekre vágjuk.
A
keményítőt az ötfűszerrel és a csípős füstölt chilipaprikával összeforgatjuk egy
lapos tálcán vagy tányéron.
A
tojáshabot a sóval egy kicsit felhabosítjuk, de nem kell habot verni.
Az
olajat felforrósítjuk.
A
cukkini szeleteket beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe, majd a fűszeres
keményítőbe nyomkodjuk mindkét oldalát, hogy minél több tapadjon a zöldségre.
Papírtörlőre
szedjük ki, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Nagyon
kellemes íze van, kívül ropogós, belül viszont finom krémes marad.