2015. április 20., hétfő

Ropogós sült cukkini kínai módra



Hozzávalók:

  • 2-3 db karcsú cukkini
  • 2 tojás fehérje
  • kínai ötfűszer
  • 2 ek. ékezési keményítő
  • füstölt chilipaprika
  • olaj








Elkészítés:


A megmosott karcsú cukkinik két végét levágjuk és ferdén, nem túl vékony szeletekre vágjuk.



A keményítőt az ötfűszerrel és a csípős füstölt chilipaprikával összeforgatjuk egy lapos tálcán vagy tányéron.



A tojáshabot a sóval egy kicsit felhabosítjuk, de nem kell habot verni.



Az olajat felforrósítjuk.

A cukkini szeleteket beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe, majd a fűszeres keményítőbe nyomkodjuk mindkét oldalát, hogy minél több tapadjon a zöldségre.



A forró olajban mindkét oldalán szép pirosra, ropogósra sütjük.


Papírtörlőre szedjük ki, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

Nagyon kellemes íze van, kívül ropogós, belül viszont finom krémes marad.