- 1 kg darált hús, sertés, pulyka vegyesen
- 20 dkg gersli
- 1 nagy fej hagyma
- 1 ek olaj
- 2 tk. fűszerpaprika
- 1 tojás
- töltenivaló zöldpaprika
- só
- bors
- + 1 db hagyma
- 1/2 kg friss spenót
- fokhagyma
- köménymag
- 5-6 dl tej
- só
- bors
- 2 tk vegeta
- 1 ek. olaj
- 1 ek. liszt
Elkészítés:
Hagyományos módon elkészítjük a töltött paprikát.
Vagyis a vegyes darált húst összekeverjük a megmosott gerslivel és az olajon megdinsztelt apróra vágott hagymával, amit fűszerpaprikával ízesítettünk.
Megsózzuk, borsozzuk a tölteléket, egy tojással összegyúrjuk, majd beletöltjük a zöldpaprikákba.
Egy fazékban vizet forralunk, majd megsózzuk és beletesszük a töltött paprikákat.
1 hagymát is dobunk mellé.
Ha kimarad töltelék, akkor lisztes kézzel gombócot formálunk és a forrásban lévő lébe tesszük.
Csendes tűzön, lefedve puhára főzzük a paprikákat.
A kész töltött paprikát spenót ágyon tálaljuk.
Ehhez a megtisztított, leerezett friss spenótot leforrázzuk és leszűrjük, leturmixoljuk.
Egy lábasban egy ek. olajon őrölt köményt pirítunk, hozzáadjuk a lisztet és belenyomjuk a fokhagymát.
Pár pillanat múlva beletesszük a spenótot, elkeverjük és felöntjük tejjel.
Sózzuk, borsozzuk.
Pici vegetát is tehetünk bele.
Pár percig forraljuk és már kész is.
A paprikák főzőleve nagyon ízletes, lehet levesként is fogyasztani, egy töltött paprikával tálalva.