2013. június 30., vasárnap

Sós uborka

Hozzávalók:

  •  uborka
  • szemes bors
  • kapor
  • fokhagyma
  • tárkony
  • csípős paprika




Elkészítés:





Ez a recept az orosz sós uborka receptje alapján készült.

A megmosott uborkákat ugyanúgy készítem elő, mint a kovászos uborkát, vagyis levágom a két végét és hosszában bevágom.

Üvegbe helyezem az uborkákat és az üvegbe teszek friss kapor szárat, fokhagymát, szemes borsot, tárkonyt, csípős paprikát.


Felforralt sós vízzel leöntöm és állni hagyom.
Harmadnapra készen lett a finom, ropogós uborka.

Az eredeti recept szerint tormát is kellene beletenni és meggylevéllel vagy ribizli levéllel ízesíteni.
Legközelebb majd így is kipróbálom.

A képen mellette klasszikus kovászos uborka látható.