- hagyma
- füstölt szalonna
- olaj
- fokhagyma
- őrölt köménymag
- fűszerpaprika
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- zellerlevél
- petrezselyem
- zöldpaprika
- paradicsom
- ételízesítő kocka
- füstölt ételízesítő kocka
- burgonya
- só
- bors
Elkészítés:
Vannak napok, amikor ilyen egyszerű ám ízletes levesre vágyunk.
Egy kanál olajon sütni kezdjük a finom füstölt szalonnát.
Ez adja meg a leves alapízét.
A megtisztított hagymát összevágjuk.
A zsírban megfonnyasztjuk.
Őrölt köményt és őrölt borsot is teszünk bele, jól megfuttatjuk a szalonnán.
Megtisztítjuk a zöldségeket.
Karikára vágjuk a sárgarépát, fehérrépát, illetve kis falatokra a zellert.
Beletesszük a fazékba.
Zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát, petrezselymet és zellerszárat készítünk elő.
A zöldségekhez adjuk a fűszerpaprikát.
Most hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát, zúzott fokhagymát.
Kevés ételízesítőt is adunk hozzá.
Leveskockát és füstölt ízű leveskockát is tegyünk bele.
Felöntjük vízzel.
Amíg a leves fő, addig megtisztítjuk a burgonyát és kis darabokra vágjuk.
Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a burgonyát is.
Készre főzzük a levest.
Megkóstoljuk és ha szükséges megsózzuk.
Ne főzzük nagyon puhára a zöldségeket.
Aki szereti tehet bele egy kevés nokedlit is.