2018. május 19., szombat

Köröm és csülök pörkölt

HOZZÁVALÓK:


  • sertés köröm
  • sertés csülök
  • olaj
  • hagyma
  • fűszerpaprika
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • őrölt kömény
  • őrölt bors





ELKÉSZÍTÉS:

Szeretjük a köröm pörköltöt.

Ezúttal csülök is került mellé.

A körmöt megtisztítjuk, megmossuk.


A csülköt is megtisztítjuk, megmossuk.


Egy nagy fazékban kevés olajon megdinszteljük a hagymát.


Tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, elkeverjük és egy kevés vízzel meglocsoljuk.


Feldaraboljuk a csülköt.


Beleforgatjuk a paprikás hagymába.


Kicsit körbesütjük.


Megsózzuk, borsozzuk és őrölt köményt szórunk rá.


Mehet bele a köröm is.


Aprítsuk fel a többféle paprikát, paradicsomot.


Szórjuk a húsra a sót, borsot, köményt és a zöldségeket.
Nyomjunk rá bőven fokhagymát is.


Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzél, lefedve főzzük puhára.


Mi sok sűrű szafttal szeretjük.


A szaftból kiszedünk egy keveset és a főtt krumplit azzal keverjük össze.
A köröm, illetve csülök mellé ezt kínáljuk köretnek.
Isteni lesz az íze.


Sok-sok uborka, saláta vagy még inkább jó csípős savanyú almapaprika illik mellé.


Késsel villával kezdjük enni, de a végére jó ragacsos lesz a kezünk a finom csontok lerágása során.