- tojás
- majonéz
- mustár
- só
- bors
- citromlé
- pici ketchup
- citromkarikák
- kocsonyalé
Elkészítés:
Kocsonyát főztem és a levéből elvettem egy keveset, ebből készítettem az imbiszes töltött tojást.
A szilikonos muffin sütő mélyedéseibe egy kis kocsonyalevet kanalaztam és hagytam megdermedni.
Egy levélke petrezselymet és darabka kápia paprikát tettem rá.
Megfőzzük a tojást.
Meghámozzuk.
Félbevágjuk és a sárgájából elkészítjük a tölteléket.
Villával összetörjük, sót, őrölt borsot, majonézt, kevés mustárt, pici ketchupot, pár csepp citromlevet adunk hozzá és simára keverjük.
Megtöltjük, nem túl púposra a tojásokat és töltött felükkel felfelé egyenként belehelyezzük a muffin sütőbe.
Egy szelet citrommal befedtem a tojásokat.
Majd óvatosan annyi kocsonyalevet kanalaztam rá, amennyi belefért.
Hűtőben megdermesztettem.
Másnap könnyen ki tudtam nyomni a hajlékony muffin formából.
Ha tettem volna bele zselatint, akkor szebb, keményebb formája lett volna, de a kocsonyalé sokkal ízesebb és így is eléggé megtartotta a formáját.
Megdíszítve tálaltam.