- 50 dkg háztartási keksz, darálva
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 2 cs.vaníliás cukor
- kb. 3 dl tej
- rum vagy rumaroma
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- kevés rum vagy rumaroma
Elkészítés:
A ledarált kekszet összekeverjük a kakaóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
Végül rummal vagy rumaromával kellemesen pikánsra ízesítjük.
Összegyúrjuk.
Elkészítjük a krémet.
A margarint a cukorral habosra keverjük.
Géppel pillanatok alatt megvagyunk.
Beletördeljük a gesztenyemasszát is, tovább habosítjuk.
Végül rummal vagy rumaromával illatosítjuk.
Kettévesszük a tésztát és egyenként kinyújtjuk.
Kicsit ragad, ezért porcukrot szórunk alá és rá, amíg nyújtjuk.
A fele krémmel megkenjük és feltekerjük, mint a piskóta tekercset.
Ebből az adagból két tekercsünk lesz, de érdemes rögtön dupla adagot készíteni, mert hamar fogy...
Pillanatok alatt elkészül és finom, üde ízű.
Hűtőben lehűtjük.