Hozzávalók:
- csirkecomb
- rák
- rizs
- olívaolaj
- hagyma
- fokhagyma
- só
- törött bors
- zöldpaprika
- kápia paprika (piros és zöld)
- zöld hüvelyű zöldbab
- zöldborsó
- paradicsom
- citrom
- olajbogyó
- sáfrány
- kurkuma
- paella fűszer
- babérlevél
- leveskocka/ételízesítő
- rizs
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a paellát, amit mindig más és más hozzávalókból készül, de mindig ugyanolyan finom.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/paella.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/paella.html
Most csirke alsócombokat készítettünk.
A combokat megtisztítjuk és megmossuk.
Ellentétben a manapság fennen hirdetett tanáccsal, miszerint a húst nem kell megmosni, én igenis mindig lemosom!
A szárazra törölt húst besózzuk és frissen őrölt borssal bedörzsöljük.
Egy nagyobb wokban szoktam készíteni ezt az ételt.Olívaolajon körbe sütöm a csirkét.
Ezalatt folyamatosan előkészítjük a zöldségeket, fűszereket.
Feltétlenül színes paprikákat használjunk, mert ezzel nagyon feldobjuk az ételünket.
Kiemeljük és félretesszük a majdnem készre sütött húst és a megmaradt olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.Beletesszük a sáfrányt, kurkumát és a speciális paella színező fűszert.
Mehet rá a gyönyörű színes paprika, a paradicsom és a feldarabolt fokhagyma.Tökéletesen megfelel a fagyasztott is.
A zöld hüvelyű zöldbab is illik ide.
Sózzuk meg és babérlevéllel ízesítsük a zöldségeket.
Most tegyük bele a megmosott rizst.Öntsük fel ételízesítővel vagy leveskockával elkevert vízzel.
Fedjük le az edényt és főzzük 10-15 percig.
Amikor a rizs duzzadni kezd, tegyük vissza az edénybe a csirkecombokat.
Most tisztítsuk meg a rákot.Páncélját, emésztő csatornáját távolítsuk el.
Tegyük rá az étel tetejére a rákokat.
Citromszeleteket és olajbogyót is rakjunk köréjük.Ügyeljünk arra, hogy legyen elegendő lé az ételen, ha kell pótoljuk a vizet, mert ne legyen száraz a rizsünk.
Bár sok hozzávalót soroltam fel, de mindenki azt választja ki, amit szeret. Lehet másféle húsból, zöldségből készíteni.
Adhatunk hozzá halat, kagylót, polipot is.
Hosszadalmasnak tűnik a recept, de valójában egyszerű elkészíteni ezt a finom spanyol különlegességet, hiszen csak folyamatosan bele kell tenni a hozzávalókat.
Ahány ház, annyi paella...