Hozzávalók:
- rák
- olívaolaj
- lila hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- újhagyma
- zöldpaprika
- kápiapaprika
- paradicsom
- gyömbér
- kínai ötfűszer
- méz
- rizsecet
- szójaszósz
- só
Elkészítés:
Családunk nagy rákfogyasztó.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/paella.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/kinai-rakos-tintahalas-leves.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/fruzsi-zoldseges-rakos-spagettije.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kinai-csillaganizsos-kiralyrak.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kokuszos-hal-es-kiralyrak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/thai-zoldseges-hal-es-tenger-gyumolcsei.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/fruzsi-mangos-raksalataval-toltott.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/faberge-tojas.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/spagetti-rakkal.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/raksalata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/01/kiralyrakos-kala-salata.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sult-kiralyrak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/tejszines-citromos-rak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/07/grillezett-garnela-szilvaval.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/paella.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/narancsos-rak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/gombas-halas-garnelas-sult-teszta.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/06/sved-szendvicstorta-smorgastarta.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/bouillabaisse-avagy-franciak-hallevese.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/sult-tigris-garnela.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/edes-savanyu-rak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/12/tokehalmajas-salata-szent-jakab.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/szent-jakab-kagylo-es-langusztin.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kokuszos-rak-ragu.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/rakragu-paradicsomos-rizzsel.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/11/kinai-rakos-husgolyos-leves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/rakos-paella-fejtos-babbal-es.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/paella-3.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/paella-4.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/06/kurkumas-rak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/mangoszoszos-garnela.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/thai-leves-tom-yumtom-kha.html
Ezúttal zöldségesen főztük.
Sárgarépa, zöldpaprika, kápia paprika, paradicsom, fokhagyma, lila hagyma, újhagyma és gyömbér kerül bele.
Egy kevés olívaolajon sütni kezdjük a lila hagymát, paprikákat.
Zöldséghámozóval vékonyra szeletelt sárgarépa következik.
Rádobjuk a fokhagymát, a gyömbért és a paradicsomot.
Kínai ötfűszerrel megszórjuk, kissé megsózzuk,
Egy kis mézet is teszünk bele.
Nem kell puhára főzni a zöldségeket, két perc sütés után tehetjük bele a megtisztított rákot is.
Rizsecettel és szójaszósszal gazdagítjuk.Újhagymát is szórunk rá, ettől különösen friss ízű lesz.
Összeforraljuk és el is készült a ragu.
Ehetjük rizzsel tésztával, vagy csak friss kiflivel.
Ez az étel pillanatok alatt elkészül és ugyanilyen gyorsan el is fogy...