2024. szeptember 4., szerda

Tárkonyos csirke

 Hozzávalók:


  • csirkecomb

  • paradicsompüré
  • darált pritamin paprika
  • olaj
  • tárkony




Elkészítés:


Nagyon szeretem a tárkonyos ételeket.

Nyáron beszerzek egy nagy csokor friss, zsenge tárkonyt,  amit jól lemosok, megszárítok, majd egy nejlonzacskóban a fagyasztóba teszem.

Ugyanígy fagyasztom a kaprot, zellert, petrezselymet vagy a rozmaringot, kakukkfüvet is.

A blogon rengeteg tárkonnyal ízesített leves receptem van fent, de szívesen ízesítem a húsokat is ezzel a remek növénnyel.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/tarkonyos-citromos-sult-csirke.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/tarkonyos-csirke-burgonyaval.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/tarkonyos-pulykacomb.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/tarkonyos-sult-csirke.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/tarkonyos-csirke-2.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/tarkonyos-karaj.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/11/tarkonyos-zsemlegomboc.html


Talán a csirke a leggyakrabban készített tárkonyos sültem.


Télen bátran használjuk a fagyasztott tárkonyt, az íze tökéletesen olyan, mintha frissen tennénk bele.


A megtisztított csirkecombokat besózzuk és egy kanál olajjal megkent tepsibe fektetjük.


Kis vízzel hígított sűrített paradicsompürét öntünk a húsra és darált pritamin paprikával ízesítjük.
Tárkonyt teszünk a húsra és a tepsi aljára is fektetünk néhány szálat.


180 C fokos sütőben készre sütjük a combokat.


A sütés elején alufóliával fedjük be a tepsit.


A hús ízletes lesz és a zamatos paradicsomos szafttal meglocsolhatjuk például a köretnek tálalt krumplipürénket is.