Hozzávalók:
- csirkecomb
- só
- paradicsompüré
- darált pritamin paprika
- olaj
- tárkony
Elkészítés:
Nagyon szeretem a tárkonyos ételeket.
Nyáron beszerzek egy nagy csokor friss, zsenge tárkonyt, amit jól lemosok, megszárítok, majd egy nejlonzacskóban a fagyasztóba teszem.
Ugyanígy fagyasztom a kaprot, zellert, petrezselymet vagy a rozmaringot, kakukkfüvet is.
A blogon rengeteg tárkonnyal ízesített leves receptem van fent, de szívesen ízesítem a húsokat is ezzel a remek növénnyel.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/tarkonyos-citromos-sult-csirke.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/tarkonyos-csirke-burgonyaval.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/tarkonyos-pulykacomb.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/tarkonyos-sult-csirke.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/tarkonyos-csirke-2.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/tarkonyos-karaj.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/11/tarkonyos-zsemlegomboc.html
Talán a csirke a leggyakrabban készített tárkonyos sültem.
A megtisztított csirkecombokat besózzuk és egy kanál olajjal megkent tepsibe fektetjük.
A hús ízletes lesz és a zamatos paradicsomos szafttal meglocsolhatjuk például a köretnek tálalt krumplipürénket is.