- csirkemáj
- hagyma
- csirkezsír
- sertés velő
- majoránna
- tojás
- só
Elkészítés:
Már készítettem többféle velős ételt:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/tojasos-velo.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/gombas-vese-velo.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/velovel-toltott-karalabe-petrezselyem.html
Most egy kis csirkemájjal gazdagítottam.
A megtisztított csirkemájat falatnyi darabokra vágjuk.
Egy kanálka csirkezsíron megpirítjuk az apróra felvágott hagymát.
Beletesszük a májat.
Kevergetve 2-3 perc alatt megsütjük.
Majoránnával ízesítjük.
A velőt korábban megmostuk, a szilánkokat és az ereket eltávolítottuk.
Nagyobb darabokra vágjuk.
Hozzáadjuk a májhoz.
Most sózzuk meg.
Ízlés szerinti tojást villával kissé elhabarunk.
Ráöntjük a velős májra.
Kevergetve rezgősre sütjük.
Pillanatok alatt elkészül, nehogy kiszárítsuk.
Uborkával, paradicsommal kínálhatjuk.