Hozzávalók:
- egész ponty
- sárgarépa
- fehérrépa
- fokhagyma
- füstölt szalonna
- zsír
- só
- kelkáposzta
- savanyú káposzta
- tejföl
Elkészítés:
A Papa rácponty receptje ihlette ezt az ételt.
http://muskakonyhaja.ogspot.com/2012/01/racponty-papa-modra.html
Egész ponty kell hozzá, amelyet a répák, a fokhagyma és a szalonna keverékével ízesítünk.
Késes aprítóval finomra daráljuk a fentieket.
A megtisztított halat centiméterenként mindkét oldalon beirdaljuk.
Ide fogjuk majd gazdagon bedörzsölni az ízesítő masszát.
Ezúttal burgonya helyett kelkáposztával terítjük be a kizsírozott tepsi alját.
Picit megsózzuk.
Ráterítjük a savanyú káposztát is.
Állítva ráfektetjük a halat, amelyet kívül-belül besóztunk és jól bekentünk a fűszeres krémmel.
Tenyerünkkel tapasszuk jól rá a szalonnás krémet, valamint a maradékkal fedjük be a káposztát is.
Sütőben 180 C fokon süssük készre a halat.
Tálaláskor egy kevés tejfölt tegyünk rá.