2020. január 16., csütörtök

Káposzta, paprika és hagyma saláta

Hozzávalók:


  • fejes káposzta
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • hagyma
  • bors
  • köménymag
  • koriander
  • ecet
  • cukor/édesítő




Elkészítés:

A káposztasaláta nagy kedvencünk.


Mindig kerül bele valamilyen új hozzávaló, de az alap a káposzta, a hagyma és a zöldpaprika.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/kaposztasalata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/kaposztasalata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/uj-kaposzta-salata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/ujkaposzta-salata.html


Először a hagymát vágjuk fel és besózzuk.


Ezután a káposztát vágjuk fel keskeny csíkokra.



Ezt is besózzuk.


Zöldpaprika következik.


A ropogós sárga paprika mellé mindig kerüljön a gyönyörű színű és finom édes kápia paprikából is.
A paprikákat is besózzuk.

A zöldségek 10-30 percet állnak a sóban, de utána nem kell kinyomkodni a levüket.


Elkészítjük a páclevet.

A forrásban lévő vízbe teszünk még egy kevés sót, hiszen a zöldségeket már besóztuk.
Szemes borsot, koriander magot, köménymagot teszünk bele és 5 percig forraljuk.

Ezután  ecetet és egy kevés cukrot vagy édesítőszert teszünk bele.
Kóstoljuk meg, legyen finom  leve.


Beletesszük a zöldségeket a lébe.
Csavaros üvegben hosszú ideig eláll a hűtőben annélkül, hogy  megpuhulna.


Ez a saláta télen egy vitaminbomba.
Húsok mellé kitűnő köret.