Hozzávalók:
Elkészítés:
A káposztasaláta nagy kedvencünk.
Mindig kerül bele valamilyen új hozzávaló, de az alap a káposzta, a hagyma és a zöldpaprika.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/kaposztasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/kaposztasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/uj-kaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/ujkaposzta-salata.html
Először a hagymát vágjuk fel és besózzuk.
Ezután a káposztát vágjuk fel keskeny csíkokra.
Ezt is besózzuk.
Zöldpaprika következik.
A ropogós sárga paprika mellé mindig kerüljön a gyönyörű színű és finom édes kápia paprikából is.
A paprikákat is besózzuk.
A zöldségek 10-30 percet állnak a sóban, de utána nem kell kinyomkodni a levüket.
Elkészítjük a páclevet.
A forrásban lévő vízbe teszünk még egy kevés sót, hiszen a zöldségeket már besóztuk.
Szemes borsot, koriander magot, köménymagot teszünk bele és 5 percig forraljuk.
Ezután ecetet és egy kevés cukrot vagy édesítőszert teszünk bele.
Kóstoljuk meg, legyen finom leve.
Beletesszük a zöldségeket a lébe.
Csavaros üvegben hosszú ideig eláll a hűtőben annélkül, hogy megpuhulna.
Ez a saláta télen egy vitaminbomba.
Húsok mellé kitűnő köret.
- fejes káposzta
- zöldpaprika
- kápia paprika
- hagyma
- só
- bors
- köménymag
- koriander
- ecet
- cukor/édesítő
Elkészítés:
A káposztasaláta nagy kedvencünk.
Mindig kerül bele valamilyen új hozzávaló, de az alap a káposzta, a hagyma és a zöldpaprika.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/kaposztasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/kaposztasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/uj-kaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/ujkaposzta-salata.html
Először a hagymát vágjuk fel és besózzuk.
Ezután a káposztát vágjuk fel keskeny csíkokra.
Ezt is besózzuk.
Zöldpaprika következik.
A ropogós sárga paprika mellé mindig kerüljön a gyönyörű színű és finom édes kápia paprikából is.
A paprikákat is besózzuk.
A zöldségek 10-30 percet állnak a sóban, de utána nem kell kinyomkodni a levüket.
Elkészítjük a páclevet.
A forrásban lévő vízbe teszünk még egy kevés sót, hiszen a zöldségeket már besóztuk.
Szemes borsot, koriander magot, köménymagot teszünk bele és 5 percig forraljuk.
Ezután ecetet és egy kevés cukrot vagy édesítőszert teszünk bele.
Kóstoljuk meg, legyen finom leve.
Beletesszük a zöldségeket a lébe.
Csavaros üvegben hosszú ideig eláll a hűtőben annélkül, hogy megpuhulna.
Ez a saláta télen egy vitaminbomba.
Húsok mellé kitűnő köret.