- 4-5 db zsemle
- 4 tojás
- só
- bors
- majoránna
- csirkemáj
- 30-40 dkg gomba
- 2 fej hagyma
- 1 db répa
- sok petrezselyemzöld
- 1 ek.olaj
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a tölteléket, többféle módon is szoktam készíteni.
Van, hogy levesben főzöm ki:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/toltelek-huslevesben-fozve.html
vagy húsba töltve is kisüthetjük:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/toltott-borjuszegy.html
vagy, ahogy Nagyi szokta:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/nagyi-toltott-borjuszegye-toltott.html
néha a kettőt kombinálom:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gombaval-toltott-sult-oldalas-es.html
Most egyszerűen csak kisütöttem a tölteléket.
Először beáztattam vízbe a száraz/szikkadt zsemléket, majd amikor megpuhultak, kicsavartam belőlük a vizet és a krumplinyomóval összetörtem a masszát.
A megmosott csirkemájat késsel elkapartam, az inas részeket eltávolítottam.
Az olajon megfuttattam az apróra vágott hagymát és a petrezselyem szárát is.
Utána rádobtam a kis kockákra vágott sárgarépát is.
Pár percig együtt pirítottam, majd a szintén apróra vágott gomba is belekerült.
Tovább pirítottam, megvártam, amíg a gomba kiengedett leve elfő, majd befűszereztem sóval, frissen őrölt fekete borssal, majoránnával.
Hagytam, hogy kicsit kihűljön.
Közben a tojásokat hozzákevertem a kinyomkodott zsemléhez.
Hozzáadtam az elkapart májat.
Mindent nagyon ügyesen lehet összekeverni a krumplinyomó segítségével.
Végül hozzáadtam a gombás keveréket is.
Összekevertem és még tovább sóztam, majoránnáztam, valamint most adtam hozzá 2-3 csokor apróra vágott petrezselyemzöldet.
A jó töltelék lelkét a petrezselyem adja!
Elég sok massza lett, egy kerek és még egy őzgerincforma is megtelt.
A formákat jól beolajoztam és belesimítottam a tölteléket.
Sütőben 180-190 C fokon készre sütöttem a töltelékeket.
Ezt az ételt sok salátával ehetjük.
Nagyon jó reggelire, vacsorára,
vagy szendvics helyett is kínálhatjuk sok zöldséggel.