2017. július 1., szombat

Ananászos, kókuszos csirke colombo

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • olaj
  • colombo por
  • hagyma
  • ananász konzerv
  • fahéj rúd
  • kaliforniai paprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • kókusztej




Elkészítés:

Ismét a colombo fűszeremet használtam, most másféle ételt készítettem.

Ez egy karibi fűszerkeverék, amelyben koriander, szegfűszeg, őrölt bors, kurkuma, fokhagyma,mustár, chili, gyömbér, paprika és sáfrány van.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/csirke-colombo.html


A megtisztított és megsózott csirkecombokat egy kevés olajon körbepirítjuk.




Megszórjuk a colombo porral.



Ananász konzervet használtam.


A levével felöntöttem a húst.


Most szórtam rá a hagymát és fahéj rúd darabkákat is adtam hozzá.


Darabokra vágott kaliforniai paprika és paradicsom is került bele.



Fokhagymát is daraboltam bele.


Végül a kókusztejjel is felöntöttem a csirkét.


A legvégén beletettem az ananász darabokat is.


Egyet forraltam és készen volt.


Finom rizzsel tálaltam.









Új káposzta saláta

Hozzávalók:



  • hagyma
  • új káposzta
  • sárgarépa
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • uborka
  • zöldhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • ecet
  • cukor/édesítő






Elkészítés:

A harsogóan ropogós új káposztából finom saláta készül.


Tisztítsuk meg a sárgarépát és az uborkával együtt vágjuk karikára.


Szeleteljük  csíkokra a káposztát.


Újhagymát is tegyünk bele.


Karikázzuk fel a hagymát és az újhagymát a zöld szárával együtt.


A színes zöldpaprikákat is csíkozzuk fel és tegyük a salátába.
Keverjük össze.


Törött borssal és őrölt köménnyel szórjuk meg.


Forraljunk fel egy kevés vizet, sózzuk meg, ecetet is tegyünk bele és a végén cukorral ízesítsük, hogy kellemes saláta levet kapjunk.
Öntsük a salátára és hagyjuk kihűlni.

Befőttes üvegben sokáig eláll a hűtőben.






Karajcsontos zöldborsóleves

Hozzávalók:


  • karajcsont
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • csípős paprika
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zeller
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • pirospaprika
  • zöldborsó
nokedli








Elkészítés:



A zöldborsóleves egyik kedvenc levesünk.
Gyakran készítjük is, ilyen-olyan változatban.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/bordacsontos-zoldborsoleves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborso-leves.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/zoldborsoleves-csirkeaprolekkal.html?spref=pi






Mossuk meg a húsos csontot és a kezünkkel ellenőrizzük, hogy ne maradjon semmilyen csont szilánk.
Tegyük fel főni egy nagy fazékban hagyma, zöldpaprika, csípős csilipaprika, paradicsom és
2-3 gerezd fokhagyma társaságában.



Sózzuk meg és  lassú tűzön főzzük puhára.


Emeljük ki a csontokat és tegyük félre.


Ezalatt már előkészíthetjük a zöldségeket.


Tegyük bele a levesbe.
A petrezselymet és a zellerlevelet is adjuk hozzá.


Kevés ételízesítőt és fűszerpaprikát is tegyünk bele.


Adjuk hozzá a zöldborsót.
Fagyasztott is jó.


Főzzük puhára a zöldségeket.


Isteni sűrű leveskét kapunk.


A  nagyobb húsokat fejtsük le a csontról és tegyük a levesbe.
A csontokat is tegyük bele, mindig van jelentkező, aki szívesen lerágcsálja azokat...
.

Ha nagyon ki akarunk tenni magunkért, akkor készítsünk jó kemény kis nokedliket és azt is adjuk a leveshez.


Tálaljuk forrón.





Sáfrányos, paradicsomos finomfőzelék

Hozzávalók:




  • sárgarépa
  • burgonya
  • fehérrépa
  • karalábé
  • hagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • sáfrány
  • sáfrányos szeklice
  • kurkuma
  • paradicsom püré
  • cukor




Elkészítés:


Tisztítsuk meg a zöldségeket.


Vágjuk fel apróra.


Az olívaolajon fonnyasszuk meg a hagymát.
Adjuk hozzá a sáfrányt.
Tehetünk bele egy kevés sáfrányos szeklicét is.


Tegyük bele a zöldségeket.


Kurkumát is adjunk hozzá.
Sózzuk meg.


Jó minőségű passzírozott paradicsompürével öntsük fel.


Egy pici cukorral hozzuk egyensúlyba a savasságát.


Forraljuk fel, petrezselyemmel ízesítsük.


Főzzük puhára a zöldségeket.


Gyönyörű színű, illatos főzeléket kapunk.










Narancsos, karfiolos csicseriborsó

Hozzávalók:



  • karfiol
  • narancs
  • csicseriborsó
  • zellerlevél
  • citrom
  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld
  • őrölt római kömény





Elkészítés:


A karfiolt sós vízben, egy szál zeller társaságában megfőzzük, de ne legyen túl puha.


Az előző este beáztatott csicseriborsót főzzük készre.
Üveges kész csicseriborsót is használhatunk, de öblítsük át hideg vízzel és szűrjük le.


A leszűrt karfiolt szedjük rózsákra.


Keverjük össze óvatosan a leszűrt csicseriborsóval.


Olívaolajjal és citromlével locsoljuk meg,
Sózzuk is.
Sok aprított petrezselymet és darabokra vágott narancsot adjunk hozzá.


Keverjük össze.


Végül szórjuk meg őrölt római köménnyel, mennyei ízt ad a salátának.


Behűtve kínáljuk.