- 1 bögre cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 bögre liszt
- 4 db tojás
- 1/2 cs. sütőpor
- 1/2 bögre tej
- 1/2 bögre olaj
- csipet só
- áfonya
Elkészítés:
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük.
Ha megszáradt, akkor liszttel megszórjuk.
Elkészítjük a kuglóf tésztáját.
A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, valamint a tejet.
Jól elkeverjük.
Majd könnyedén hozzákeverjük a felvert tojáshabot is.
A tészta felét a szilikon formába töltjük.
Rászórjuk az áfonya felét.
Majd ráöntjük a tészta másik felét.
A tetejére is szórunk áfonyát.
K. 1 órát sütjük 180 C fokon.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a a kuglófunk.
Nagyon finom sütemény.