2015. december 27., vasárnap

Vietnami zöldbabos, sáfrányos rizs

Hozzávalók:


  • 1 kis zacskó vietnami zöldbab
  • jázmin rizs
  • sáfrány
  • sáfrányos szeklice
  • petrezselyem
  • olaj



Elkészítés:






Távol-keleti árucikkeket árusító boltokban juthatunk hozzá ehhez a különleges, pici héjas zöldbabhoz, amit rizzsel készítettem el.


A babot sós vízben puhára pároltam és leszűrtem.


A megmosott jázmin rizst egy kis olajon pár percig kevergetve pirítjuk, majd a sáfránnyal, illetve sáfrányos szeklicével megszórjuk.


Megsózzuk.


Felöntjük dupla mennyiségű vízzel és kis lángon, fedő alatt puhára főzzük.


Ha készen van, összekeverjük a babbal.
Egy kevés babfőzőlevet is tegyünk a rizsre, ne legyen száraz.


Kevés petrezselymet szórunk rá.