2015. december 27., vasárnap

Mákos guba másképp

Hozzávalók:


  • 10-15 db kifli
  • 1 l. tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • cukor 
  • 6 tojás
  • mák
  • 1 citrom sárga héja
  • őrölt fahéj






Elkészítés:


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/makos-guba.html

A klasszikus mákos gubát most másképp készítettem el.

Felkarikázzuk a kifliket.

A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és beletesszük a tojások cukorral elkevert sárgáját.

Beleteszünk egy adag kiflit a tejbe.
Kicsit megnyomkodjuk, hogy beszívja az édes tejet, majd szűrőlapáttal kiszedjük és egy vajjal kikent
tűzálló tálba simítjuk.


Jól megszórjuk a reszelt citromhéjjal elkevert darált mákkal és kristálycukorral.


Tegyük rá a második réteg áztatott kiflit is.


Újból szórjuk meg a cukros mákkal.




Végül rátesszük a maradék kiflit.
Vajdarabkákkal megszórjuk és a tetejét is bőven befedjük a cukros mákkal.

180 C fokos sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük.

Most rásimítjuk a tojások kemény habbá felvert fehérjét, amelyet őrölt fahéjjal ízesítettünk.
Kicsit felborzoljuk a habot és néhány perce még visszatesszük a sütőbe, hogy kis színt kapjon.



Langyosan és hidegen is finom.