Hozzávalók:
- brokkoli
- fokhagyma
- zöldpaprika
- olívaolaj
- szójaszósz
- édes chili szósz
- só
Elkészítés:
A brokkolit gyakran készítjük.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/narancsos-brokkoli-kinai-izesitessel.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-sult-zoldseg.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/citromos-brokkoli.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/majonezes-brokkoli.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/brokkoli-es-cukkini.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/parolt-cukkini-uborka-brokkoli.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/brokkoli-fozelek-tejmentes.html
Most egy gyorsan elkészíthető, egyszerű receptet ajánlok.
A megmosott brokkolit rózsáira szedjük.
Zöldpaprika és fokhagyma kerül ebbe az ételbe.
Olívaolajon felszeletelt fokhagymát hevítünk.Hozzáadjuk a zöldpaprikát.
Kevés világos szójaszószt és édes chiliszószt teszünk bele.
Összeforraljuk az alapot majd beletesszük a brokkolit is.
Erős tűzön kevergetve kb. 3 percig sütjük.Semmiféleképpen ne puhítsuk túl a brokkolit, akkor jó, ha roppan.
Kóstoljuk meg, hogy kell-e bele még só, mivel a szójaszósz magában is elég sós.